05.09.16

Batı Anadolu Grubu 50 yaşında

Batı Anadolu Grubu 50. Yıl Filmi İçin Tıklayınız...

Ege’den yükseldi, Türkiye ile birlikte büyüdü

 

Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarından Batıçim, Batısöke, Batıbeton, Batıenerji ve Batıliman şirketlerinden oluşan Batı Anadolu Grubu 50. kuruluş yıldönümünü görkemli bir gece ile kutladı. İzmir Arena’da düzenlenen gecede Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars sahne alarak konuklarına keyifli dakikalar yaşattı.

1966 yılında Batı Anadolu Çimento Sanayii olarak temelleri atılan ve bugün sadece Ege Bölgesi’nin değil, Türkiye’nin en önemli sanayi gruplarından biri konumunda bulunan Batı Anadolu Grubu; 50. yıldönümünü İzmir Arena’da iş ortaklarının, sektörün ve iş dünyasının önemli isimlerinin katıldığı bir gala gecesiyle kutladı.

50 yıl önce sorumlu sanayicilik çatısı altında “Bu topraklardan aldığını bu topraklara verme” felsefesi ile yola çıktıklarını vurgulayan Batı Anadolu Grubu Murahhas Azası Tufan Ünal Grubun faaliyetlerine değindiği konuşmasında: “Grubumuzun temelleri, 1966 yılında, Batı Anadolu Çimento Sanayii A.Ş.’nin yüzde 100 Türk sermayeli halka açık bir anonim şirket olarak kurulması ile atıldı. Bugün Batı Anadolu Grubu olarak çimentodan hazır betona, enerjiden lojistiğe pek çok farklı alanda üretim yapan ve hizmet sunan; sadece Ege Bölgesi’nin değil, Türkiye’nin önemli sanayi şirketlerinden biri konumundayız. Geldiğimiz bu noktaya siz değerli iş ortaklarımızın ve çalışanlarımızın üstün gayretleri ve çabalarıyla ulaştık.” dedi.

Grubun büyüme stratejisi doğrultusunda her geçen yıl güçlendiğini ve yatırımlarını genişlettiğini belirten Ünal: “2015 yılında toplam ciromuz 605 milyon TL, toplam net karımız ise 64 milyon TL oldu. Elde ettiğimiz bu başarılı sonuçlarla 2015 yılı Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) 100 büyük sanayi kuruluşu sıralamasında 24., İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu sıralamasında ise 255. sırada yer aldık” dedi.

Yatırımlarımızda hız kesmeyeceğiz

Yatırımlarında hız kesmeyeceklerine ve 2017 yılı sonuna kadar Batısöke’de 400 milyon TL yatırım hedefiyle ilerlediklerine değinen Ünal: “Batısöke fabrika alanı içerisinde devam eden 5 bin ton kapasiteli klinker üretimi, çimento öğütme ve paketleme tesisinin 2017 sonu itibariyle tamamlanmasıyla üretim kapasitesi yaklaşık 2 kat artacak. İhracat rakamımızı yılda 40 milyon dolar seviyelerine çıkarmayı hedefliyoruz. Grubumuzun 2017 sonuna kadar tamamlanan ve devam eden yatırımlarıyla 1 milyar TL yatırım hedefimiz ile ülkemiz için istihdam ve değer yaratmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Çevreci klinker ve çimento üretimi

Konuşmasında Grubun, doğal kaynakları bilinçli şekilde kullanmaya özen göstererek ve oluşan atıkları kaynağında azaltarak mümkün olan her durumda bu atıkları ekonomiye tekrar kazandırdıklarına dikkat çeken Ünal:Doğal kaynakların ekonomik kullanımı sayesinde de karbon ayak izimizi azaltıyoruz. Son dönemde Batıçim, Ege Orman Vakfı’nın Avrupa Birliği’nden hibe desteği alan 'İş Dünyası için Çevresel Ayak İzi' projesinde pilot şirketlerden biri oldu. Bu sayede ürünlerimizin karbon emisyonlarını ve su kullanımını azaltmak için kurulan eko-etiketleme sistemiyle çevre ve doğal kaynakların korunmasına katkıda bulunarak örnek olmayı amaçlıyoruz” dedi.

Sağlıklı beslenme için ‘İyi Pazarlar’

Batı Anadolu Grubu’nun 50. kuruluş yıldönümü kapsamında gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projesi “İyi Pazarlar”a da değinen Ünal:

“50. yılımızda “İyi Pazarlar” adı altında önemli bir projeyi hayata geçirdik. T.C. Sağlık Bakanlığı İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nün de desteklediği proje hem yetişkinlerin, hem de gelişme çağındaki çocukların kaliteli ve sağlıklı bir yaşam sürdürmeleri için yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı geliştirmelerine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

 

Ege’nin 20’yi aşkın geleneksel pazarına, gezici bir araçla yıl boyunca 75 ziyaret gerçekleştirerek;  diyetisyen sohbetleri, vücut analizleri, bilgilendirici yayınlar ve ödüllü eğlenceli aktiviteler içeren projede 7’den 77’ye halkımıza doğrudan temas ettik. Ziyaretlerimiz neticesinde yaklaşık 30 bin kişiye ulaştık. Pazarlarda gördüğümüz ilgi ve aldığımız güzel tepkiler karşısında projenin başarısını görmekten gurur ve mutluluk duyuyoruz ” dedi.

 

Gecede sahne alan Ayhan Sicimoglu & Latin All Stars ise eğlenceli şarkıları ve performansları konuklardan büyük ilgi gördü.

Diğer Haberler
Tüm Haberler