15.09.18

Aydınlık bir geleceğin temelinde sağlam bir çimento var

Batı Anadolu Grubu’nun destekleriyle kurulan ve 3000’e yakın öğrenciye ev sahipliği yapan 3 okulda ziller çaldı. Yeni öğretim yılının başlaması nedeniyle Batı Anadolu Çimento Ortaokulu’nda düzenlenen törene katılan Batı Anadolu Grubu İnsan Kaynakları Müdürü Fatih Usta, “Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı öğrenciler yetiştirmeyi amaç edinen okullarımız bizim en büyük gurur kaynağımız” dedi.  

Fatih Usta sözlerini şöyle sürdürdü: “Batı Anadolu Grubu olarak, geçtiğimiz yıllarda birbiri ardına İzmir Bornova’da iki, Aydın Söke’de bir okul inşa ettik ve Milli Eğitim Bakanlığı’na devrettik. Ancak biz bu okullarda her yıl yalnızca binalara ve iç donanıma değil, aynı zamanda akademik donanıma, spora, sanata ve sosyal faaliyetlere de yatırım yapmayı, gerekli desteği sağlamayı çok önemsiyoruz. Okullarımızda öğrenim gören çocuklarımız Tübitak Bilim Fuarları’na katılıyor, akıl oyunları, robotik kodlama, satranç eğitimlerinin yanı sıra, futbol, basketbol, voleybol ve halk oyunları çalışmalarından faydalanıyor. Okullarımızın üçünde de ‘Beslenme Dostu Okul’ ve ‘Beyaz Bayrak’ sertifikaları bulunuyor. Ve her öğretim yılının başında sevincimiz çoğalıyor. Ne mutlu bize!”

Batı Anadolu Grubu İnsan Kaynakları Müdürü Fatih Usta, “Bu okullara destek olarak biz yalnızca aydınlık bir geleceğin temel harcına katkıda bulunuyoruz, o geleceği asıl inşa edecek olanlar değerli öğretmenlerimiz” diyerek, yeni eğitim öğretim yılında öğretmenlere ve öğrencilere başarı dileklerini sundu.

“Sorumlu sanayicilik” anlayışı doğrultusunda eğitim, sağlık, kültür ve sanat alanlarında çeşitli toplumsal yatırımları bulunan Batı Anadolu Grubu’nun yaptırdığı okullarda, Batıçim İlkokulu, Batı Anadolu Çimento Ortaokulu ve Batı Söke Çimento Ortaokulu’nda toplam 60 derslik bulunuyor. Okullar 3000’e yakın öğrenciye hizmet veriyor. 

Batı Anadolu Grubu’nun okullarının hepsi “Beyaz Bayrak” sertifikasına sahip. Bu sertifika, Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlıkları tarafından, okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi amacıyla yürütülen proje çerçevesinde, temizlik açısından 100 üzerinden 90 puan alan okullara veriliyor. 

Yine bu üç okulda “Beslenme Dostu Okul” sertifikası da buluyor. Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlıkları tarafından planlanan “Beslenme Dostu Okul Projesi” ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması, bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi hedefleniyor. Türkiye genelinde 65 bini aşkın okul içerisinde bugün itibariyle yaklaşık 2.250 okulda “Beslenme Dostu Okul” sertifikası bulunuyor.   
 

Diğer Haberler
Tüm Haberler